Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Έκθεση για την αρχαία Ολυμπία στο Βερολίνο



Περισσότερα από 500 αρχαία αντικείμενα από την Ελλάδα -κάποια από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό- θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης της έκθεσης «Ολυμπία: μύθος, λατρεία, αγώνες», που ξεκινά σήμερα, 31 Αυγούστου, στο Μουσείο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο.

Το μεγάλο αυτό πανόραμα συμπληρώνεται από σημαντικά εκθέματα που προέρχονται επίσης από το Βατικανό, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Δρέσδη και το Μόναχο.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2013, είναι αφιερωμένη στο ιερό της Ολυμπίας, στην τοπική λατρεία, καθώς και στους αθλητικούς αγώνες που οργανώνονταν εκεί κάθε τέσσερα χρόνια και αποτέλεσαν την έμπνευση για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την αξιοποίηση της σημερινής κρίσης ως ευκαιρία προκειμένου ο πολιτισμός να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής της αξιοπιστίας της Ελλάδας, ανέδειξε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, της έκθεσης στο Βερολίνο.

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κοινές αξίες που συνδέουν την Ελλάδα και την Γερμανία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, μας βοηθούν να προσεγγίσουμε το παρόν, με την ελπίδα ότι το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο, ενώ, αναφερόμενος στην σημασία της έκθεσης, έκανε λόγο για «θαυμαστό δείγμα αυτού που μπορεί να συμβεί, όταν συνεργάζονται αρμονικά φορείς που ανήκουν σε διαφορετικές χώρες, με στόχο την ανάδειξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

http://news.pathfinder.gr/culture/news/807156.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου