Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αρίστευσαν... και πήραν το εισιτήριο για την Νομική και την Φιλολογία

Αρίστευσαν... και πήραν το εισιτήριο για την Νομική και την Φιλολογία

 
Ονειρεύονται ένα "αύριο" χωρίς οικονομική κρίση και μία επαγγελματική ανέλιξη όπως τους αξίζει. Άλλωστε και οι δύο πάλεψαν για να καταφέρουν την αρίστευση.
Μεθοδικότητα, πρόγραμμα, πίστη στο στόχο και υπομονή, τα "κλειδιά" της επιτυχίας. Η Λίλιαν και ο Γιάννης πάτησαν γκάζι για την υλοποίηση των στόχων τους πριν ένα περίπου χρόνο, όταν ξεκινούσε η προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Και διέπρεψαν.
Με 19.219 μόρια η μικρή αλλά θαυματουργή Λίλιαν Δασκάλου εξασφάλισε το εισιτήριο για την Νομική Αθηνών, ενώ ο Γιάννης Καρακιρισίδης με τα 19.477 μόρια που συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις... εισάγεται με άνεση στη σχολή της επιθυμίας του, την Φιλολογία Αθηνών. Τι και αν τα θέματα στα περισσότερα μαθήματα απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους υποψηφίους φέτος; Η Λίλιαν και ο Γιάννης επαλήθευσαν το ρητό "όποιος προσπαθεί, στο τέλος δικαιώνεται".
Το NEWS 247ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τους δύο, προκειμένου να αναζητήσει το "μυστικό της πραγματικής επιτυχίας", λίγες ημέρες πριν τα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανοίξουν τις πόρτες τους στους αριστούχους και πριν οι ίδιοι πάρουν το βάπτισμα του φοιτητή. Ποιες οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι φιλοδοξίες τους. Και πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση τα σχέδιά τους για το μέλλον;
Λίλιαν Δασκάλου: "Θέλω να μείνω στην Ελλάδα να παλέψω"
Για την 18χρονη αριστούχο η οικονομική κρίση δεν αποτελεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες της. "Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να παλεύουν. Θέλω να εργαστώ και να ανελιχτώ σταδιακά στον κλάδο της Νομικής. Ξέρω ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Αλλά το εξωτερικό δεν φαντάζει ως λύση τη δεδομένη στιγμή. Προς το παρόν, έχω στόχο να ολοκληρώσω τον κύκλο σπουδών μου και ένα μεταπτυχιακό και μετά βλέπουμε".
Αν και η πραγματικότητα του να εργάζεσαι σκληρά και για πολλές ώρες, αμειβόμενος με μισθό λιγότερο του κατώτατου - όπως πλέον έχει διαμορφωθεί η εργασιακή πραγματικότητα της χώρας - ακούγεται απογοητευτικό, η Λίλιαν αισιοδοξεί, λέγοντας ότι "κανένας καλός δεν χάνεται. Θα ξαναέρθουν καλές εποχές". Η ίδια άλλωστε ονειρεύεται να γίνει Νομική Σύμβουλος σε επιχείρηση ή να μπει στο Δικαστικό Σώμα.
Η Λίλιαν μάλιστα, δεν αρκείται στο να μιλήσει για την δική της προσωπική επιτυχία. "Θέλω να συμβουλέψω όλα τους υποψηφίους που του χρόνου θα επιδοθούν στην μάχη των πανελληνίων, να μην καθορίζουν τις επιλογές τους βάσει της κρίσης. Πρέπει να λογαριάζουν στην μαεστρία και το μεράκι για κάθε δουλειά".
Γιάννης Καρακιρισίδης: "Τον κέρδισε το μεράκι του για τα Αρχαία Ελληνικά"
Τα 19.477 μόρια που συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες άφησαν άφωνους συγγενείς και καθηγητές. Ο Γιάννης Καρακιρισίδης κατάφερε να κάνει "επάγγελμα" το χόμπυ του, δηλαδή την αγάπη του για τα Αρχαία Ελληνικά, όταν άλλοι συμμαθητές του τα αντιμετωπίζουν περισσότερο ως σπαζοκεφαλιά ή ακόμα χειρότερα, ως μαθηματικό πρόβλημα.
Κόντρα στο άγχος των πανελληνίων, του ανταγωνισμού και της κούρασης, ο 18χρονος αριστούχςος προέταξε την επιμονή και τον προγραμματισμό και τελικά εξασφάλισε το διαβατήριο για την Φιλολογία Αθηνών.
Παρ' ότι οι βαθμοί του επιτρέπουν την εισαγωγή στις - κατά γενική ομολογία - πρωτοκλασσάτες σχολές, όπως η Νομική, ο ίδιος επιλέγει να γίνει καθηγητής. "Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Νοιώθω τυχερός που από μικρός είχα εντοπίσει την κλίση μου".
Πλέον ο Γιάννης σχεδιάζει το μέλλον του με αισιοδοξία "αφού τα δύσκολα πέρασαν" και παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει τη δυσκολία εύρεσης δουλειάς στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης, δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα όταν έρθει εκείνη η ώρα.

http://gr.news.yahoo.com/αρίστευσαν-και-πήραν-το-εισιτήριο-για-την-νομική-121419668.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου