Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Εγκαίνια στις 17 Αυγούστου για την εικαστική έκθεση «Μύρτις» στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το κορίτσι έχασε τη ζωή του στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π. Χ.

Το κορίτσι έχασε τη ζωή του στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π. Χ. (Φωτογραφία: Eurokinissi ) 
Μια εικαστική «πινελιά» στην ήδη υπάρχουσα έκθεση Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν, που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, αποτελεί η συγκέντρωση και παρουσίαση 48 και πλέον έργων από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.

Πρόκειται για έργα που δώρισαν οι δημιουργοί τους, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιστημονική έρευνα του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη -ο οποίος ανάπλασε το γνωστό πλέον πρόσωπο της 11χρονης- καθώς και τη μάχη κατά της παιδικής θνησιμότητας.

Όσο δε η ιστορία του μικρού κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π. Χ., συγκινεί και άλλους καλλιτέχνες, η συλλογή έχει τη δυνατότητα διεύρυνσης με νεες δωρέες που θα πρεσβεύουν το πνεύμα και τις αξίες αυτές.

Η εικαστική έκθεση Μύρτις, που διοργανώνει η Ι' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το United Nations Regional Information Centre (UNRIC) και ο επίκουρος καθηγητής Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, εγκαινιάζεται στις 17 Αυγούστου και θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι καλλιτέχνες που έχουν δωρίσει έργα τους είναι οι Ο.Αγγελίδου, Π.Αγγελίδης, Β.Αποστόλου, Ν.Ασπέτα Zωγραφίνα, Κ.Βάγια, Σ.Βαμβακάρη, Γ.Γεωργακόπουλος, Α.Γρηγορά, Μ.Γρηγοριάδης, Μ.Καλοπαστά, Α.Κούστας, Μ.Μαδένης, Π.Μαναβή, K.Mαρούδα, Ι.Μαστερόπουλος, Γ.Μητράκας, Δ.Μυταράς, Κατ.Νικολάου, Χ.Ξένος, Δ.Παπαγρηγοράκης, Ε.Πλατανιώτη, Ε.Σούτογλου, Α.Σπηλιόπουλος, Κ.Σπυριούνης, Μ.Σταυρίδου, Γ.Σταύρου, Π.Τζανουλίνος, Λ.Τσίλαγα, Γ.Στέρης (Σταματελάτος), Ν.Φόρτωμας, Ι.Φραγκούλη και μαθητές του Τοσίτσειου Δημοτικού Σχολείου.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

1-16 Αυγούστου (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) 8.30-14:30
18-31 Αυγούστου 9:00-13:30 και το 17:30-20:00.

* Τον Δεκαπενταύγουστο η έκθεση θα είναι κλειστή.
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου