Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Γνωρίστε την μπαλαρίνα της Λυρικής που αρίστευσε στις Πανελλαδικές - ΦΩΤΟ

 

 
 

Η Όλγα Κούτσικα είναι η μπαλαρίνα της Λυρικής σκηνής που αρίστευσε στις Πανελλαδικές συγκεντρώνοντας 19.907 μόρια. Η Νομική Αθηνών κέρδισε αναμφισβήτητα ένα κοφτερό μυαλό σε σώμα κύκνου. Τι λέει η ίδια στο Νewsit για την επιτυχία της.

Πρώτη στο χορό, πρώτη και στα μαθήματα είναι το μότο της νεαρής Όλγας Κούτσικα που συνδύασε τις δύο μεγάλες της αγάπες, το κλασσικό μπαλέτο και τη δίψα για γνώση, αποδεικνύοντας πως τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να το θες πολύ.

Η Όλγα πρωτοασχολήθηκε με το κλασσικό μπαλέτο όταν ήταν 5 ετών και από τότε δε σταμάτησε ποτέ τις πρόβες και τη σκληρή δουλειά.

Ταυτόχρονα στις μαθητικές της υποχρεώσεις ήταν πάντοτε άψογη. Οι γονείς της, οι δάσκαλοί της και οι συμμαθητές της τη θυμούναι να κρατά πάντα ένα βιβλίο στα χέρια, ακόμη καν στις εκδρομές. Οπως δήλωσε η Ολγα στο Newsit "σκεφτείτε πως για να τα καταφέρω και στο χορό και στα μαθήματα, την ώρα που με τη μητέρα μου πηγαίναμε με το αυτοκίνητο στις πρόβες της Λυρικής της εδινα το βιβλίο και της έλεγα το μάθημα".


Στο σχολείο της άλλωστε, στο Ηράκλειο Αττικής ήταν η σημαιοφόρος στις εθνικές παρελάσεις.Η αγάπη της για το διάβασμα την οδήγησε στα μονοπάτια της Νομικής γιατί όπως λέει η Ολγα "είναι μια επιστήμη με μεγάλο εύρος γνώσεων και μπορείς να ασχοληθείς είτε με το διπλωματικό σώμα, είτε με τον δικαστικό κλάδο, είτε να εξασκήσεις δικηγορία. Εγώ πάντως σκέφτομαι τον δικαστικό κλάδο. Επηρρεάστηκα και απο την οικογένειας μου καθώς ο πατέρας μου είναι δικηγόρος και την ιδια επιστήμη ακολούθησε και ο αδελφός μου". Στο σχόλιο μας πως θα είναι πιθανότατα η πρώτη μπαλαρίνα δικαστής, η Ολγα γελά με ένα γέλιο γάργαρο σαν δροσερό νεράκι.Η συζήτηση επιστρέφει στο μπαλέτο και τη ρωτάμε ποιοι είναι οι αγαπημένοι της ρόλοι. "Η λίμνη των κύκνων είναι ένα σπουδαιο έργο που μου αρέσει πολύ αλλά για κάποιο λόγο μου αρέσει περισσότερο ο Δον Κιχώτης" απαντά.

Τα επόμενα σχέδια της Όλγας περιλαμβάνουν, ξεκούραση, διακοπές αλλά και πολλές πρόβες στη Λυρική.
 
Πηγή: Ισμήνη Λέντζου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου