Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακή πρωτιά λίγο πριν τους Αγώνες για 14χρονο από τα Γιαννιτσά!

 

 
 
Ο 14χρονος Μάριος Χατζηδήμου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών πρώτευσε στον 41ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Επιστολικής Έκθεσης, περιγράφοντας τα Ολυμπιακά ιδεώδη....
"Για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για τη συμμετοχή, "ευ αγωνίζεσθαι", φιλί, ειρήνη και σε αυτό το πνεύμα, εύχομαι να σταθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες", γράφει ο μικρός Μάριος από τα Γιαννιτσά.
"Βρέθηκα, λέει, εκέι, στην Αρχαία Ολυμπία, στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ. - οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε.. Νέοι από κάθε άκρη της χώρας καταφθάνονυν εκέι με λεβέντικη ψυχή και σώμα για να αγωνισθούν τον "καλόν αγώνα", συνεχίζει.
Να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές από 55 χώρες του κόσμου, ενώ η βράβευσή του θα γίνει στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης στις 9 Οκτωβρίου στην Ντόχα του Κατάρ.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.enikos.gr/society/65501,Eyxaristoyme_Marie.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου