Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Το Μουσείο της Ακρόπολης γίνεται 3 ετών!

Από  www.star.gr


 

Τα τρία χρόνια «κλείνει» σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης και το γιορτάζει! Οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυκτα, ενώ η είσοδος θα είναι στα 3 ευρώ για όλους τους επισκέπτες.
Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχουν διακεκριμένοι σολίστες ή ομάδες μουσικών, που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες με τις μελωδίες από την αρχαιότητα στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασσική, την ρομαντική, αλλά και την σύγχρονη εποχή.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τα εξής μουσικά σύνολα: Expromte Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα ‘Κίθαρις’ του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών.
Εν τω μεταξύ, στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει Δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos, ενώ στις 9:30 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.
Από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριο του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου