Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Αρίστευσε Αβορίγινας μαθήτρια στα Νεοελληνικά για αρχαρίους στην Νέα Νότια Ουαλία


862141-300x225Μια μαθήτρια, Αβορίγινας στην καταγωγή, έγραψε ιστορία αφού τερμάτισε στις πρώτες θέσεις μεταξύ των μαθητών που έλαβαν μέρος στις γενικές απολυτήριες εξετάσεις του Λυκείου της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πρόκειται για την Καταρίνα Χίτσκοκς, που έλαβε τον εντυπωσιακό βαθμό 97 (από εκατό) στα Νεοελληνικά για αρχάριους και έγραψε ιστορία αφού, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι η πρώτη ιθαγενής μαθήτρια στην Αυστραλία που έμαθε Ελληνικά!

Η ίδια, μιλώντας (στα ελληνικά) στο ραδιόφωνο της SBS, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για διακοπές, είπε ότι αγάπησε τα ελληνικά διαβάζοντας ελληνική ιστορία και προσέθεσε ότι θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Η Καταρίνα Χίτσκοκς δήλωσε ότι θέλει να σπουδάσει κλασικές σπουδές στο πανεπιστήμιο, είπε ότι «η ελληνική δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε δύσκολη γλώσσα» αλλά «απαραίτητη για να μπορέσει κανείς να εκτιμήσει τον ελληνικό πολιτισμό». 
Ο όρος "Αβοριγίνες",στη σύγχρονη βιβλιογραφία εφαρμόζεται κυρίως για τους αυτόχθονες κατοίκους της Αυστραλίας. Αυστραλοί Αβορίγινες , που αναφέρεται επίσης ως Αβορίγινων, είναι άνθρωποι των οποίων οι πρόγονοι ήταν αυτόχθονες στην αυστραλιανή ήπειρο --- δηλαδή, στην ηπειρωτική Αυστραλία ή στο νησί της Τασμανίας - πριν από βρετανικό αποικισμό της ηπείρου ξεκίνησε το 1788. Από το 1995, η αυστραλιανή Αβοριγίνων Σημαία (δεξιά), σχεδιάστηκε το 1971 από το Aboriginal καλλιτέχνη Χάρολντ Τόμας , υπήρξε μία από τις επίσημες "Σημαίες της Αυστραλίας" δυνάμει του άρθρου 5 του νόμου 1953 Σημαίες

http://antapokrisi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5905.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου