Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βρέθηκε ο Ριχάρδος Γ΄;



Μία σπουδαία ανακάλυψη ισχυρίζονται ότι έκαναν αρχαιολόγοι στη Βρετανία, ύστερα από μήνες ερευνών και ανασκαφικών εργασιών. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ανακάλυψαν τα οστά του βασιλιά Ριχάρδου του Γ’ μετά από ανασκαφές στην εκκλησία «Grey Friars» στο Leicester.
Σύμφωνα με την ομάδα των αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου του Leicester οι πολύμηνες έρευνές τους τελικά απέφεραν καρπούς, καθώς τα οστά που εντόπισαν χρονολογούνται τον 15ο αιώνα και ταιριάζουν με τη «σωματική ανωμαλία» που παρατηρείται σε σκελετούς ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια μάχης.
Τα στοιχεία αυτά τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όντως τα οστά αυτά ανήκουν στον Ριχάρδο.
Ο Ριχάρδος ο Γ΄ σκοτώθηκε στη μάχη του Μπόσγουορθ, τον εμφύλιο μεταξύ του Οίκου του Λάνκαστερ και του Οίκου της Υόρκης στην Αγγλία, το τελευταίο μισό του 15ου αιώνα.
Η μάχη έλαβε χώρα στις 22 Αυγούστου 1485 μεταξύ του βασιλιά Ριχάρδου Γ’ της Υόρκης, του τελευταίου της δυναστείας των Πλανταγενετών και του Ερρίκου Τυδώρ, 2ου κόμη του Ρίτσμοντ, που εκπροσωπούσε το στρατόπεδο των Λάνκαστερ.

http://www.archaiologia.gr/blog/2012/09/14/%ce%b2%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%bf-%cf%81%ce%b9%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%84/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου