Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

«Ναμπούκο», για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βέρντι



Είναι η όπερα με την οποία αρχίζει η καλλιτεχνική μου καριέρα. Και παρόλο ότι αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες μαζί του, είναι σίγουρο ότι ο Ναμπούκο γεννήθηκε με τυχερό άστρο». Λόγια του Τζουζέπε Βέρντι, για την όπερα που στα 28 του χρόνια, τον έστεψε κυρίαρχο της ιταλικής μουσικής σκηνής, άνοιξε ένα καινούργιο, τεράστιο κεφάλαιο στο μουσικό θέατρο και χάρισε στους αιώνες το πιο εμβληματικό χορωδιακό, το Va Pensiero, ύμνο για κάθε αντίσταση.
Με αυτό το έργο-σύνορο για την ιστορία της όπερας, το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη. Η όπερα θα παρουσιαστεί σήμερα (22 Φεβρουαρίου) στις 8.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, σε συναυλιακή μορφή, με ελληνικούς υπέρτιτλους, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και με τη συμμετοχή των χορωδιών του Δήμου Αθηναίων και της ΕΡΤ.



'Ελληνες λυρικοί ερμηνευτές με αξιοσημείωτη πορεία στο εξωτερικό ερμηνεύουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους: σ΄αυτόν του τίτλου ο Δημήτρης Πλατανιάς, ως Αμπιγκαϊλε εμφανίζεται η Δήμητρα Θεοδοσίου ενώ τον Ισμαήλ αποδίδει ο επίσης «δικός μας» Μάριο Τσεφίρι. Η Ειρήνη Καράγιαννη είναι η Φενένα της παραγωγής, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης ερμηνεύει τον Ζαχαρία, η Αντωνία Καλογήρου την Αννα και ο Χρήστος Κεχρής τον Αρχιερέα.

Για τους μικρούς φίλους της όπερας, αποσπάσματα από την όπερα, με τους ίδιους συντελεστές και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί, στο πλαίσιο της δημοφιλούς Σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο.

Πηγή:

ANT1

http://news.pathfinder.gr/culture/news/859053.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου